Sunday, December 17, 2006

1st attempt

Ε ναι λοιπόν! Είναι γεγονός! Ήρθε και είναι και ΤΕΡΑΣΤΙΟ!
Επιτέλους κατάφερα να στήσω το δικό μου μπλογκ! (-γιαχ!)
Μόνο που δεν ήθελα να το κάνω με τη λογική που έχουμε συνηθίσει. Όχι επειδή πιστεύω ότι είμαι ένας τρελός καινοτόμος και θα φέρω τη νέα διαδικτυακή επανάστα, όχι. Απλώς αδυνατώ να επιτεύξω (double γιαχ!) ένα ικανό επίπεδο γραπτής επικοινωνίας (μετά από αυτήν την πρόταση ίσως πρέπει να αναθεωρήσω, βέβαια). Συνεπώς αποφάσισα να σας παιδέψω λιγάκι παραπάνω!

Πάρτε λοιπόν στα χέρια σας τη δύναμη της υλοποιημένης ιδέας μου (η οποία ουδεμία σχέση έχει με του Captain Planet) και ακούστε ιδίοις ώτασοι το ΠΡΩΤΟ (και καλά, ε? Μη με πάρετε και σοβαρά) ΕΛΛΗΝΙΚΟ BLOGCAST!

Πέρα από τον ιδρώτα και τα δάκρυα που χύθηκαν για να στηθεί αυτό το site, χρείζουν ειδικής μνείας ορισμένοι άνθρωποι. Ευχαριστώ λοιπόν τον Ίωνα και τον Αντρέα για την αειθαλή (WOW!) παρουσία τους στα ιντερνετικά δρώμενα, τον Αχιλλέα για τις κατά καιρούς διαδικτυακές του εντρυφήσεις και, φυσικά, εσένα, υποψήφιο θύμα, που...
ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΖΑΓΚΟΡ!?!?

Πριν σας κουράσω όμως αφόρητα με τις άσχετες λεπτομέρειες του ταραγμένου ψυχισμού μου, αφήστε με να σας κουράσω με δυσνόητα (ακόμα και για μένα που τα γράφω) τεχνικά ζητήματααα..

Εδώ λοιπόν μπορείτε να ακούτε ΚΑΘΩΣ κατεβάζετε τα αρχεία. Δεν κατεβαίνουν στο σκληρό σας δίσκο, απλώς "φορτώνουν" για να τα ακούσετε. Έτσι τα ακούτε σε streaming, όπως θα έλεγαν και μερικοί γιάπηδες που ξέρω.

ΑΝ όμως είστε ΑΚΟΜΑ πιο γιάπηδες και έχετε και ipod, τότε μπορείτε να κάνετε subscribe στην Podcasting βερσιόν του μπλογκ μου, στη διεύθυνση:

feed://feeds.feedburner.com/arisger

Έτσι θα μπορείτε να κατεβάζετε στο iPod (ή στα iTunes) τα αρχειάκια και να τα (ουχί "την") ακούτε από εκεί!

Η τρίτη σας επιλογή είναι να το κατεβάζετε κάθε φορά από το link που θα σας δίνω, ακριβώς κάτω από τον player. Έτσι θα το ακούτε όποτε θέλετε από το σκληρό σας δίσκο!

So, φιλούμπες από τον Άρι Γραφιάρη και πατάτε (και ουχί κασέτε) το ΠΛΕΪ στον κάτωθι player!
'Nuf said!



Κατεβάστε το ΕΔΩ!

12 comments:

Ionas said...

Φιλαράκο θα είμαι ειλικρινής. Δε γουστάρω τα podcasts. Δεν κάθομαι να τα ακούσω.

Το δικό σου ειλικρινά μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Πιστεύω οτι το ατελείωτο, ατέρμονο, γιγαντιαίο, ακατανόμαστο και αμέτρητο ταλέντο σου ως καλλιτέχνης πέρασε πολύ εύκολα σε αυτό το νέο είδος τέχνης. Σε λίγο κάθε 16χρονο θα ακούει geroloofa περιμένοντας το λεωφορείο στη στάση (και σύντομα θα διαβάζει και ionblog αλλά έχουμε μέχρι τότε γιατί μας περιορίζει δυστυχώς η τεχνολογία - ρε λες να κάνω το blog μου readable από κινητό;).

Σχετικά με τη θεματολογία, δε θα πω τίποτα. Ό,τι και να κάνεις, ό,τι βλακεία και να πεις και για οτιδήποτε να μιλήσεις πιστεύω οτι θα είναι καλο. Άλλωστε αυτή είναι και η μαγκία του podcasting έτσι; Πάντως εγω έβαλα ήδη να...εμ.. κατεβαίνουν previews (ναι, previews, legal samples σας λέω, αλήθεια) των CDs που ανέφερες.

Εντωμεταξύ ακούω παράλληλα και τα τελευταία λεπτά του podcast και δε μπορώ να συγκεντρωθώ στο γράψιμο γιατί θέλω να ακούσω αυτά που λες. Ρε δε μου έχει ξανασυμβεί αυτό σου λέω. Φυσικά σχόλιο για τη φωνή-βόθρο σου δε θα κάνω, απλώς περιμένω να κάνουμε εκείνη την μπάντα για να είμαι περήφανος.

Κάτι που θυμήθηκα, πολύ σημαντικό. Καθιέρωσε ένα "show notes" κομμάτι όπου λες πάνω κάτω τα πράγματα για τα οποία μιλάς (με headlines, άμα γουστάρεις κιόλας, αλλά εγώ δε το θεωρώ απαραίτητο) αλλά, πιο σημαντικό απ'όλα, μία λίστα με τα τραγούδια που (παράνομα) έβαλες να ακουστούν (αλήτη, μόνο το 100% των υπόλοιπων ερασιτεχνικών podcasts το κάνει αυτό!!!).

Δεν ξέρω τι άλλο να πω, again μπράβο (τα έχουμε πει και από κοντά, και στα vampiric τηλεφωνήματά μας). Περιμένω ανυπομονετικά το επόμενο. GET TO WORK!!

Achilles said...

M aresei poly H fwni sou file, mipws kaneis kai 090? einai poly sexy...

wraia doulitsa :)

unpaiktable said...

Έτσι έτσι! Ο λαός θέλει geroloofa! Φίλε μου, καλωσήρθες στη blog-ό-σφαιρα! Ανατρίχιασα.. πόσες φορές μπορεί να ακούσει κανείς το όνομά του σε ένα και μόνο blogcast; Μμμ.. Μου μυρίζει ανάγκη για νέα μονάδα μέτρησης: "όνομα ανά blogcast" και πιο σύντομα Oáblo (κλίνεται όπως το Diablo, κλπ). Δε μέτρησα πόσα Oáblo είχε αυτό το blogcast αλλά ίσως το καθιερώσω.

Πολύ καλή η ποιότητα του ήχου σε αυτό που ακούνε τα αυτιά μου. Η φωνή πολύ σεξουάλα, αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί όποτε μιλάς ακούγεται από πίσω ένα τσιρ τσιρ.. Σα το Robocop στον Amstrad που έλεγε 1. Serve the public trust, 2. Protect the innocent, 3. Uphold the law και γράφονται τα γράμματα σαν σε παλιό υπολογιστή με πράσινη γραμματοσειρά. Το ΑΜΑΝ θυμάται, ξέρω..!

Η μουσικές επιλογές πολύ καλές. Χαίρομαι που όλο και περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει τους Royksopp στις μέρες μας. Το οτι ίσως να αρχίσουν να ακούγονται στον Kiss FM και στο Ράδιο Αρβίλα ίσως να μην είναι καλό σημάδι. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να γουστάρουμε τους σκανδιναβικούς electro ήχους όπως και τις εμπνεύσεις μεγάλων DJs όπως οι Tiesto, Armin Van Buuren και Paul van Dyk! [Hint: Άγιος Βασίλης έρχεται από το Λονδίνο με "τιγκαρισμένες" αποσκευές, με πιάνεις;] Αυτή τη φορά απαιτώ timeslots στο ημερολόγιό σου. Κούλα μ'ακούς;

Μ'αρέσει πολύ που συνυπάρχουμε και οι 4 στη blogόσφαιρα! Δε θα πω περισσότερα, μόνο κάτι γαμάτες συνταγές που θυμήθηκα με αρνάκι, μήλο και κίτρινο μαρκαδόρο [άρχισαν τα άκυρα, σήκω απ'τη θε. ση. σου.]. "Λιγότερα CD, περισσότερες συναυλίες" θα φώναζε η Λουκά της μουσικής βιομηχανίας!

Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε ζωντανά για τούτο εδώ το εγχείρημα, μπράβο και πάλι, ανυπομονούμε όλοι εδώ στο gerloofas club για την επόμενη εκπομπή. Να θυμίσω στους φίλους μας που μας βλέπουν από το σπίτι οτι όσοι είναι ήδη μέλη του geroloofas club μπορούν να περάσουν με τη μαμά ή το μπαμπά να παραλάβουν την καρτούλα τους και ένα δωράκι έκπληξη. Ο Ichigo θα βρίσκεται εδώ για τους μικρούς μας φίλους για να παίξουν, να φωτογραφηθούν και να κάνουν και κανένα Bankai. Φιλιά πολλά!

Anonymous said...

Arouli mou eheis kanei sovari douleia! Pragmatika den eiha idea! Xairomai pou mou dinete mia akomi eukairia na se akouw kai na parakoulouthw tin douleia kai exelixi sou apo makria!

Kali sineheia agorini!

Geroloofas said...

Αν θες να ξέρεις Ίωνα, είναι παράνομο να χρησιμοποιείς γνωστά τραγούδια μόνο όταν βγάζεις λεφτά από την εκπομπή. Είτε εσύ είτε κάποιος φορέας. (Το λέω για να το ακούν και οι υπόλοιποι. Μη νομίζουν ότι έχεις ΠΑΛΙ δίκιο..)

Anonymous said...

Απίστευτος! Άπαιχτος! Δεν έχω λόγια! Και δεν ακούω καν ραδιόφωνο! Αλλα εσένα θα σε έχω υπόψην μου και θα παρακολουθώ το blogcast σου από κοντά!
Όσο για τα παράσιτα του μικροφώνου όταν μιλάς, σχεδόν δεν με νοιάζουν κιόλας, αλλα είμαι σίγουρος ότι θα το λύσεις, ακόμα αρχή είναι.
Καλή αρχή λοιπόν, και μη μας κρατάς πολύ χωρίς blogcast!

Anonymous said...

Πάντα έχω δίκιο, απλώς μερικές φορές σας αφήνω να think otherwise για να σας κρατάω ως φίλους.

Ααααχ η ανυπόφορη ζωή μιας ιδιοφυίας...

unpaiktable said...

Ιδιοφυία και τριχοφυία όμως πάνε μαζί.. Έτσι έχω ακούσει!

ardent said...

I like your voice! Nice!

Geroloofas said...

Μετά από πολλαπλές παροτρύνσεις, αποφάσισα να παραθέτω τις playlists με τους τίτλους των τραγουδιών/ κομματιών που ακούγονται στα Blogcasts μου, στο section όμως των comments. So, here it is:


1) BT - All That Makes Us Human Continues
2) Royksopp - Beautifull Day Without You
3) Dj Tiesto - Malibu Beach

Anonymous said...

Thelo na diloso, pos exeis tin timi na exeis akoma ena iperatladiko comment, giati exeis kai polli sexy foni. Mias kai grafo auto to comment eno akouo ta mini broadcasts sou tha xekiniso os exis: Distixos file Ari i Karen Carpenter mas exei afisei apo to 1983. Exeis dikio omos, oi Carpenters einai apo ta polli agapimena dueta. Episis efoson kaneis ekpombi me Dion Warwick, Elvis Costello, Burt Bakara( de xero an to egrapsa sosta), den zito alla apaito se mellodikes ekpombes na akouso Herb Albert, Wes Montgomery, Alan Silvestri kai Bill Withers. An theliseis na kaneis kai kati se pio funky broadcast(analogos me to periexomeno tis ekpombis) psaxe an thes tous Syrup, an den tous xereis hdh. Episis c_pouliadis21@hotmail.com gia na prostheseis sto messenger. Anyway, pao na sinexiso na se akouo you sexy little thing. Enjoy, toodles!!

Anonymous said...

Λοιπόν, επέιδή επαθα πλάκα με τα κομμάτια κ τα ψάχνω, να κάνω μια μικρή διορθωσούλα σε κάτι; Το κομμάτι Malibu Beach δεν ειναι του Tiesto...Απλά για να διευκολύνω όσους το ψάχνουν βλέποντας τη λίστα σου να συμπληρώσω απλά ότι είναι σε συλλόγη του Tiesto και ειναι δυο κομμάτια αυτο που ακούσαμε σε σενα, απλά μιξαρισμένα...Το ενα είναι των Conil-Malibu Beach και συνεχίζει με Mark Norman presents Celine - Colour my Eyes...λοιπόν επειδή είμαι τελειώς άσχετη με Tiesto, αυτό το comment είναι για να βοηθήσει τους απανταχού ψαχτήρες των κομματιών και τπτ παραπάνω...

Tinky